Keim Verf: wat is het? | Eigenschappen en Voordelen

Keim verf is de beste minerale oplossing voor al je schilderwerk. Deze verf bestaat uit minerale grondstoffen. Het is een verf die de laagst mogelijke toeslag heeft van organische grondstoffen in de wereld.

silicaatverf

Duurzaam

In onze samenleving kampen we met steeds meer milieuproblemen. Keim verf voldoet aan de toenemende vraag naar milieuvriendelijke, duurzame verven van uitstekende kwaliteit.

Wat is Keim verf?

Keim verf is een duurzame oplossing voor zowel de buitengevel als jouw interieur en zorgt voor een goede bescherming van jouw kostbare bezit.

Deze verf op puur minerale basis kent de meest duurzame systeemoplossingen en kleuren.

Vrij van oplosmiddelen

De Keim verf wordt uit allerlei minerale grondstoffen geproduceerd, zoals kwarts, veldspaat, zand, minerale toeslagstoffen en pigmenten. Deze verf is vrij van oplosmiddelen, weekmakers en conserveringsmiddelen.

Het bindmiddel van deze verf bevat circa 3 procent organische toevoeging. Zo wordt ervoor gezorgd dat deze verf ongelofelijk lang houdbaar blijft.

De voordelen van keim verf

Keim verf is een verf met de langste levensduur in de wereld. Wat betreft bindmiddel, vulstoffen en pigment is deze verf zuiver mineraal. Perfect om de gevel mee te schilderen dus.

Met de minerale ondergrond gaat deze verf een duurzame en onoplosbare verbinding aan.

Niet slijtagegevoelig

Keim verf is onbrandbaar, ongevoelig voor weersinvloeden of uv-straling en zeer dampopen. Met een gemiddelde onderhoudscyclus van 12 tot 15 jaar is de onderhoudscyclus van deze verf beduidend langer dan organische verfsystemen, zoals siliconenhars, siloxanen, silaan of acrylaat.

Als er onderhoud nodig is hoef je slechts een enkele nieuwe laag verf aan te brengen.

Geen schadelijke stoffen

Van alle verven heeft Keim verf de minste emissie van schadelijke stoffen. Deze verf, die zowel binnen als buiten kan worden toegepast, is vrij van weekmakers, fungiciden en andere toevoegingen die schadelijk zijn voor het milieu.

Bovendien beschikt deze verf over het nature-plus certificaat.

keim verf

Natuurlijke materialen

Bouwmaterialen met het natureplus certificaat beschikken over een drietal belangrijke criteria: geschikt om te gebruiken, veilig voor het milieu en veilig voor de gezondheid.

Alleen natuurlijke materialen komen voor dit keurmerk in aanmerking.

Verantwoord productieproces

Als het gaat om mens, milieu en schadelijke stoffen heeft Keim verf van alle verffabrikanten het meest verantwoorde productieproces. Het is een verf met een uitstekend circulair profiel. Bij de productie van waterglas komt CO2 vrij.

Bij de uitharding van deze verf wordt de CO2 weer uit de lucht opgenomen. Op die manier wordt er chemisch beschikt over een CO2 balans van 100 procent.

Renewable Plus

Bovendien wordt het tijdens het productieproces gebruikte proceswater in een gesloten proces waterkringloop volledig hergebruikt. De fabrieken waar deze verf wordt gemaakt wordt dekken hun stroombehoefte volledig af met groene stroom.

Omdat er 100% gebruik wordt gemaakt van groene stroom beschikken ze over het Renewable-Plus certificaat.

De laagste CO2 footprint

De CO2-footprint van de productie van keim verf is de laagste in de wereld. Zowel de binnen- als buitentoepassingen van deze verf beschikken over een EPD. Onder ander de lage uitstoot van CO2 is daarmee duidelijk inzichtelijk gemaakt.

Met de EPD reduceert deze verf voor binnen- en buitentoepassingen, vergeleken met reguliere acrylaat muurverf, grote hoeveelheden CO2 per m2. Ten opzichte van siliconenharsemulsie verven wordt tot 7 kg CO2 bespaard per vierkante meter. Ten opzichte van AQ Vinyl Acetaat verven wordt tot 14 kg CO2 bespaard per vierkante meter.

De beste minerale oplossing voor jouw schilderwerk

Keim verf is ongetwijfeld de beste minerale oplossing voor schilderwerk. Deze verf hecht uitstekend op oude andersoortige verflagen.

Met welke ondergronden gaat deze verf een verbinding aan? Met steenachtige (minerale) ondergronden, zoal natuursteen, pleisterwerk, beton en baksteen.

Onoplosbaar

Het is een verbinding die versteend en onoplosbaar is. Daardoor geeft deze verbinding tussen de verf en minerale ondergrond versteviging van het oppervlak.

Door de keim producten worden de eigenschappen van de grond aangenomen.

Ecologisch

De verschillende keim verfsoorten hebben een zeer hoge waterdampdoorlaatbaarheid en een sterk hechtend karakter. Daardoor ontstaan er geen vochtophopingen en bladert deze verf niet af.

Keim verf, dat geen weekmakers en oplosmiddelen bevat, is ecologisch, is buitengewoon duurzaam en heeft een erg lange levensduur.

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vul het offerteformulier in. Het is gratis en vrijblijvend.
arrow Ontvang offertes en advies op maat

Specialistische toepassingen

Deze verf wordt onder andere toegepast als betonmuurverf, binnen muurverf, buiten muurverf en houtverf.

Ga je aan de slag met deze verf? Dan moet je ervoor zorgen dat je de juiste keim verf voor jouw verfklus gebruikt.

keim verf

Keim verf voor binnenmuren

Keim binnenmuurverf beschikt over erg mooie algemene eigenschappen en een aantal specifieke eigenschappen. Die eigenschappen kunnen voor jou van belang zijn. Keim verf is ideaal om een baksteen muur te verven.

Breng je deze muurverf aan op bijvoorbeeld aan op bestaande organische verflagen of op een onbehandelde minerale ondergrond, zoals beton, baksteen of gips? Dan moet de muurverf extra bestand zijn tegen schoonboenen.

Keim verf voor buitenmuren

Ga je keim buitenmuurverf of gevelverf gebruiken? Dit zijn silicaatverven, ontwikkeld op basis van meer dan 140 jaar knowhow, die aan de allerhoogste eisen voldoen.

Ook deze buitenmuurverf beschikt over algemene eigenschappen en specifieke eigenschappen. Zo is er een buitenverf die extra bescherming biedt tegen mossen en algen.

Keim verf voor beton

Met keim betonverf kan beton worden verfraaid en beschermd. Beton moet worden beschermd, omdat beton zonder bescherming kan worden aangetast door onder andere chloorzouten, binnendringend water en CO2.

De schade kan de betonbewapening aantasten, met alle vervelende gevolgen van dien.

Keim verf voor hout

Er is ook keim verf waarmee je hout kunt verven. Deze houtverf kan ook binnen worden toegepast. Met deze houtverf kan hout langdurig worden beschermd.

Deze houtverf biedt een uitstekende bescherming tegen vocht, is erg weerbestendig, lichtecht en uv-stabiel.

Conclusie

Bij deze muurverf komen de kleuren echt tot leven. Je krijgt bij deze muurverf ook nog 20 jaar garantie op de kleur.

Je kunt de keimproducten bijna allemaal bestellen in de kleuren die je kunt vinden in de Keim Exclusief kleurenwaaier. Er zijn overigens ook keimproducten met een eigen kleurenserie.

Offerte

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Wat moet er geschilderd worden?
2*. Omschrijving
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.