Slaapkamer laten behangen | De prijs per m² en uur voor behangen

Wanneer je je slaapkamer een nieuwe uitstraling wilt geven, kan het een goede keuze zijn om je kamer te behangen. Hieronder bespreken we waar je op let, wat de prijzen zijn en hoe je te werk gaat, zodat je goed voorbereid te werk gaat.

slaapkamer met behang

Wat kost behangen per m² en per rol?

Er zit een groot verschil in de kosten van behang, afhankelijk van het type behang dat je kiest. Ook de moeilijkheidsgraad van het behangen van de kamer speelt een rol. Behangen kost gemiddeld tussen de € 6 en € 40 per vierkante meter, inclusief materiaal en arbeidskosten. Een rol behangpapier kost gemiddeld € 20 tot € 150 en je kunt hier ongeveer 5 m² mee behangen. Wat de prijs precies zal zijn, hangt af van je specifieke situatie en van het soort behang dat je graag wilt.

Wat kost een schilder laten behangen per uur?

Het laten behangen door een schilder kost gemiddeld tussen de € 30 en € 50 per uur, maar dit kan verschillen per schilder. Dit zijn dezelfde kosten als voor de kosten van een behanger. Dit kan bijvoorbeeld verschillen per regio of de ervaring van de schilder. Deze relatief hogere kosten kunnen op lange termijn gunstig uitvallen, omdat je op deze manier zeker weet dat de klus op de juiste manier gedaan wordt.

Hoeveel kost de slaapkamer laten behangen?

Het laten behangen van de slaapkamer brengt uiteenlopende kosten met zich mee. Een gemiddelde slaapkamer is tussen de 10 en 15 m² groot, waardoor je twee tot drie rollen behang nodig hebt. De kosten voor enkel het behang komen hiermee uit op minimaal € 40 en € 450. Inclusief arbeidskosten komen we dus uit op een prijs tussen de € 60 en € 470 voor een complete slaapkamer.

Wil je persoonlijk advies en op maat gemaakte offertes ontvangen?
Vul dan snel onderstaand formulier in. Het is volledig gratis en zonder aankoopverplichting!
arrow Ontvang offertes

Wat is goedkoper, de slaapkamer schilderen of behangen?

De keuze tussen of je wilt gaan schilderen of behangen, is afhankelijk van je eigen voorkeur en van je budget. Verf voor de muren kost gemiddeld tussen de € 2 en € 6 per vierkante meter. Behangen kost tussen de € 4 en € 6 per vierkante meter, dus veel verschil is er niet. Wel heb je voor verf vaak minimaal twee lagen nodig, waardoor de kosten verdubbelen. In dit geval kan het een betere optie zijn om de kamer te behangen.

Behangservice inhuren voor de klus

In principe kun je zelf de kamer behangen, maar in de meeste gevallen is het veel makkelijker om deze klus uit te laten besteden aan een professional. Dit scheelt je niet alleen in tijd, maar ook in moeite en je bent verzekerd dat het goed gedaan wordt. Bovendien kan je hierbij ook de woonkamer laten behangen, waardoor je meerdere klussen kunt combineren. Ook dan liggen de prijzen vrijwel gelijk, met € 7 tot € 15 per m² voor schilderen en behangen € 6 tot € 16 bij papierbehang.

Hoelang duurt behangen?

Het behangen van een kamer duurt meestal 1 à 2 dagen, inclusief voorbereiding. Het drogen zal nog enkele dagen extra duren. Denk bij de tijd voor de voorbereiding onder andere aan het glad maken van de muur en het aanbrengen van de lijm.

Slaapkamer laten behangen of schilderen

Prijzen per m² verschillen door soort behang

Bij verschillende soorten behang horen verschillende soorten prijzen. Papierbehang is de goedkoopste optie, deze prijs ligt op € 4 tot € 6 per vierkante meter, opgevolgd door glasvlies met prijzen tussen de € 12 en € 18 per vierkante meter. Glasvezel komt daarna met prijzen tussen € 15 en € 25 en als laatste renovlies met prijzen tussen € 15 en € 30 per vierkante meter.

Renovlies op de muur geeft veel opties

Renovlies is vaak de beste optie voor slaapkamers, omdat dit een gladde afwerking heeft, wat een rustig effect heeft in de slaapkamer. Ook kun je hier makkelijk overheen schilderen als je toch iets anders wilt. Hierdoor is het een flexibele en duurzame keuze voor het behangen van een kamer.

Mooiste resultaat door behang inclusief service te kopen

Behangen kan in eerste instantie lijken als een simpele klus, maar in de praktijk zien we dat dit vaak wordt onderschat. Elk type behang vraagt om een andere aanpak en ook is het lastig om alle banen recht te krijgen zonder te veel of te weinig lijm te gebruiken. Door deze kenmerken is het in de meeste gevallen het verstandigst om een professional in te schakelen.

Vergelijk offertes en bespaar

Ben je benieuwd naar de verschillende mogelijkheden wat betreft het behangen van de slaapkamer? Vul dan ons formulier in en ontvang offertes op maat. Vergelijk de prijzen van diverse leveranciers en bespaar op de kosten!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Geschatte m²
2*. Omschrijving
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Top!
Voer een geldige bedrijfsnaam in
Prima!
Please enter a valid company VAT
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.