Kosten van renovlies laten behangen? | Prijzen per m2

Renovlies is een populaire optie wanneer je jouw wanden wilt behangen. Het voorkomt scheuren, is eenvoudig aan te brengen en je kunt er vrij snel overheen schilderen. Renovlies heeft veel voordelen in tegenstelling tot traditioneel behang en is beschikbaar in diverse soorten.

Renovlies aanbrengen door een vakman

Wat kost renovlies aanbrengen per m2?

De kosten voor een behanger liggen tussen de 15 tot € 30 per m2 om renovlies te laten behangen. De kosten van renovlies behang per vierkante meter kunnen variëren afhankelijk van diverse factoren zoals: de moeilijkheidsgraad van de klus, het type behang en de ervaring van de behanger.

Welke factoren bepalen de prijs per m2?

Naast de factoren die hierboven genoemd zijn, zijn er nog een aantal andere factoren die de prijs per vierkante meter bepalen, zoals de grootte van de ruimte. Bovendien is het ook verstandig om rekening te houden met extra kosten:

  • De kosten van de materialen
  • De voorbereidende werkzaamheden
  • Voorrijkosten
  • Het schoonmaken en gladmaken van de ondergrond

Het is van belang om de kosten per vierkante meter en de diverse factoren af te wegen tegen de gewenste resultaten en het budget, zo kom je op de juiste keuze.

Is renovlies duur ten opzichte van andere behangtypes?

Renovlies is doorgaans duurder dan andere behang soorten. Dit komt doordat er verschillende soorten renovlies beschikbaar zijn, die elk hun eigen prijs hebben. Je kunt namelijk kiezen voor een renovlies met extra isolerende eigenschappen, zoals geluidsisolatie, maar ook met brandvertragende eigenschappen. Je betaalt € 15 tot € 30 per m2 voor renovlies. Papierbehang kost € 4 tot € 6 per m2 en glasvezelbehang € 15 tot € 25 per m2.

Waarom kiezen voor renovlies behang?

Renovlies behang is een vliesbehang. Het is zo glad dat het, wanneer het door een ervaren schilder wordt aangebracht, vrijwel naadloos is en eruitziet als een gepleisterde muur. Renovlies is zelfs gladder dan andere behangsoorten, zoals glasvezel.

Renovlies bij nieuwbouw



Renovlies wordt veel toegepast in nieuwbouwwoningen en gerenoveerde huizen. Het vlies heeft een glad oppervlak, wat zorgt voor dezelfde strakke uitstraling als stucwerk, maar is bovendien goedkoper. Renovlies is ideaal om scheuren en kleine beschadigingen te verbergen. Bij nieuwbouw heb je vaak de keuze tussen schilderen of vliesbehang aanbrengen. Vliesbehang, zoals renovlies, is hierbij een populaire optie vanwege de duurzaamheid en het feit dat het makkelijk overschilderbaar is, mocht je later van kleur willen veranderen.

De muren van een nieuwbouwwoning kan de eerste maanden veel vocht vast houden, wat tot scheuren kan leiden. Renovatievlies absorbeert vocht en verbergt scheuren. Bovendien is dit type behang stootvast, het zorgt ervoor dat de muur sterk is en voorkomt schade.

Voordelen van renovlies behang

Wanneer je renovlies wilt gaan behangen, profiteer je van een aantal voordelen. Hieronder staan een aantal voordelen opgesomd:

  • Renovlies is goedkoper dan stucwerk
  • Het is eenvoudig schoon te maken
  • Renovlies is te verkrijgen in verschillende uitvoeringen
  • Renovlies beschermt muren tegen beschadigingen en krimpscheuren
  • Renovlies lijkt veel op een gestucte muur
  • Renovlies kun je eenvoudig zelf aanbrengen en repareren.
  • Renovlies is toe te passen in nieuwbouwwoningen en oudere woningen.

Wat zijn de aandachtspunten?

Er zijn ook een aantal nadelen verbonden aan renovlies. Zo kunnen de hoeken na een langere tijd loslaten. Houdt er daarnaast ook rekening mee dat je niet over renovlies heen kan stuccen. Naast deze nadelen zijn er nog een aantal:

  • Renovlies is nooit zo strak als stucwerk
  • De banen zijn zichtbaar bij renovlies
  • Je ziet plooien in de hoeken
  • Na een tijdje kunnen scheuren goed zichtbaar worden
Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vul het offerteformulier in. Het is gratis en vrijblijvend.
arrow Ontvang offertes en advies op maat

Soorten renovlies behang

Renovlies behang is in verschillende soorten te verkrijgen. Zo heb je renovlies met of zonder structuur, maar dit behang is ook in meerdere diktes beschikbaar. Hoe dikker je het vliesbehang wilt, hoe beter de kwaliteit van het behang zal zijn en je zult ook minder fouten tegenkomen op bestaande muren. 

Nadat de renovlies aangebracht is, moet er nog een laagje verf aangebracht worden. Er is genoeg keuze uit verf, die je over renovlies aan kunt brengen.

Verschillende diktes

Renovlies is in verschillende diktes verkrijgbaar. Je hebt de keuze uit renovlies met een dikte van 150 gram en met een dikte van 200 gram, deze diktes hebben ieder hun eigen toepassing. Welke dikte je nu het beste kan toepassen is hieronder beschreven:

  • Renovlies met een dikte van 150 gram: Heb je behangklare muren, dan is deze dikte meer dan geschikt. Door renovlies met een dikte van 150 gram aan te brengen zorg je voor strakke wanden. De bescherming van 150 gram is bijna net zo goed als die van 200 gram.
  • Renovlies met een dikte van 200 gram: Deze dikte kun je het beste aanbrengen op een beschadigde muur. Door een dikte van 200 gram te hanteren, zorg je voor de beste afwerking van de beschadigde muur.

Met of zonder structuur

Vliesbehang met structuur zit een patroon of reliëf. Je kunt hier makkelijk overheen schilderen. Je hebt zo het uiterlijk van normaal behangpapier, maar je profiteert van alle voordelen die vliesbehang met zich meebrengt.

Naast vliesbehang met structuur heb je dus ook zonder structuur. Dit type vliesbehang heeft een gladde en effen afwerking. Je kunt deze variant in bijna elke ruimte toe passen en dit behang wordt vaak toegepast in nieuwbouwwoningen. Net zoals vliesbehang met structuur is vliesbehang zonder structuur ook makkelijk te overschilderen.

Hoe renovlies aanbrengen? [Stappenplan] 

Renovlies is redelijk eenvoudig aan te brengen vaak is de duur van behangen niet zo lang, maar je moet ervoor zorgen dat alle voorbereidingen zijn getroffen en dat alle materialen en gereedschappen klaar zijn. In de onderstaande stappen staan uitgelegd hoe een expert de renovlies vakkundig aanbrengt op jouw muur.

1. Ondergrond voorbereiden

Voordat de behanger de renovlies gaat aanbrengen, zorgt hij ervoor dat er een egale en schone ondergrond is. De muren worden schoongemaakt voordat het vliesbehang geplaatst wordt. Wanneer er grote scheuren in de ondergrond zitten, zal hij deze eerst wegwerken met plamuur. De behanger laat vaak kleine oneffenheden in de ondergrond zitten, omdat het behang ervoor zorgt dat deze luchtbelletjes niet meer zichtbaar zijn.

2. Ondergrond voorbehandelen

Nadat de ondergrond goed voorbereid is, kun je de ondergrond gaan voorbehandelen. Dit is wel afhankelijk van de muren. Hij behandelt de muren om te voorkomen dat het oppervlak water gaat absorberen. Door de ondergrond goed te behandelen voorkomt de behanger dat de lijm onvoldoende aan de ondergrond hecht. 

3. Lijm aanbrengen

Hierna begint de vakman met lijmen, hij brengt de lijm rechtstreeks op de muur aan. Voordat de vakman begint met lijmen, voert de professional wat voorbereidend werk uit om te voorkomen dat de lijm te snel uitdroogt. Hoeveel lijm er precies aangebracht wordt is afhankelijk van de breedte van het behang. 

4. Renovlies aanbrengen

Nu brengt de behanger het renovlies aan. Meestal wordt renovlies geleverd op rollen, hierdoor kunnen professionals het behang direct op de muur aanbrengen. Renovlies hecht nauw aan de muur, nadat het is aangebracht. Dit voorkomt luchtbubbels en eventuele andere foutjes in het eindresultaat. 

5. Ondergrond afwerken

Nadat de renovlies netjes aangebracht is, zorgt de vakman voor een schoon oppervlak. Hij brengt hiervoor een kit aan op de voegen van plafonds, trappen en andere. Ook brengt hij kit aan bij de hoeken, om overgangsnaden te voorkomen en het zo strak mogelijk te houden.

6. Muren schilderen

Nu dat de renovlies aangebracht is en de ondergrond afgewerkt is, kunnen de muren geschilderd worden. Renovlies kun je verkrijgen met structuur, maar ook met een gladde afwerking, je kunt bij beide opties er overheen schilderen. Vaak moet je 1 tot 2 lagen verf aanbrengen, dit is afhankelijk van de dekking van de ver, kleur en kwaliteit.

Offerte

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Wat moet er geschilderd worden?
2*. Omschrijving
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.