Vliesbehang laten aanbrengen | Wat zijn de kosten?

Vliesbehang is een goede keuze voor het afwerken. Dit komt vooral door zijn uitstraling en de complexiteit van het aanbrengen. In dit artikel bespreken we de kosten van het materiaal en het aanbrengen ervan, maar ook hoe je het beste te werk kunt gaan om zo het beste resultaat voor jouw situatie te krijgen.

vliesbehang laten aanbrengen kosten

Wat kost behangen met vliesbehang per m²?

Renovlies behang kost gemiddeld tussen de € 25 en € 150 per rol, op één rol zit 25 meter. De kosten van het plaatsen zelf liggen tussen de € 10 en € 20 per vierkante meter, hier zitten de materialen al bij inbegrepen. Over het algemeen geldt: hoe kleiner de ruimte is die behangen moet worden, hoe hoger de kosten per vierkante meter. De prijs wordt beïnvloed door de volgende onderdelen:

  • De kwaliteit van het behang
  • De huidige staat van de muur
  • Zelf de ruimte behangen, of dit laten doen door een professional
  • De hoeveelheid vierkante meters dat behangen moet gaan worden

Wil je besparen op de kosten? Dan is het voordelig om een grote klus te laten doen, bijvoorbeeld meerdere kamers tegelijkertijd. Ook kun je voor een plaatselijke behanger kiezen, want op deze manier bespaar je op de voorrijkosten.

Wat kost renovlies laten behangen?

Zoals gezegd liggen de kosten van het plaatsen van renovlies tussen de € 10 en € 20 per vierkante meter, hier zitten de materialen al bij inbegrepen. Over het algemeen geldt: hoe kleiner de ruimte is die behangen moet worden, hoe hoger de kosten per vierkante meter. Renovlies is over het algemeen duurder dan regulier behang vanwege de extra stevigheid en de manier waarop het kleine scheuren kan verbergen. Binnen renovlies variëren de kosten nog, dit is afhankelijk van de kwaliteit en het merk.

Kortom: de kosten voor het laten behangen van renovlies door een professional liggen tussen de € 10 en € 20 per meter. Wanneer je zelf gaat behangen, ben je tussen de € 25 en € 150 per rol uit.

Wat kost glasvlies behang laten plaatsen?

Een rol glasvlies kost tussen de € 25 en € 150 per behangrol van 25 meter. Hoeveel de kosten precies zijn, hangt af van het type behang en het patroon dat erop staat. Daarnaast zijn er ook nog de kosten van de plaatsing. Deze kosten liggen tussen de € 18 en € 50 per vierkante meter. Deze prijs ligt relatief hoog, omdat het aanbrengen van glasvlies lastiger is dan andere soorten behang. Je kunt altijd op de behang kosten besparen door zelf te doen, maar dit is enkel verstandig als je hier ervaring mee hebt. Zo voorkom je problemen achteraf.

Wil je persoonlijk advies en op maat gemaakte offertes ontvangen?
Vul dan snel onderstaand formulier in. Het is volledig gratis en zonder aankoopverplichting!
arrow Ontvang offertes

Voordelen van vliesbehang

  • Eenvoudige plaatsing: Vliesbehang is makkelijk te plaatsen, omdat de lijm direct op de muur geplaatst kan worden in plaats van op het behang zelf. Hierdoor gaat het behangen sneller en is het minder rommelig.
  • Ongevoelig voor scheuren: Door de stevigheid van vliesbehang is het minder gevoelig voor scheuren.
  • Eenvoudig weer weg te halen: Vliesbehang kan eenvoudig weggehaald worden zonder dat de muur eronder beschadigd raakt. Dit is vooral handig als je op een later moment opnieuw wilt schilderen of behangen.
  • Vliesbehang is schilderbaar: Vliesbehang is over te schilderen. Mocht je de muur behangen en toch liever willen schilderen, dan hoef je niet eerst het behang te verwijderen. Dit is vooral erg praktisch wanneer je twijfelt tussen schilderen of vliesbehang in nieuwbouwwoningen.

Welke soorten vliesbehang zijn er?

Wanneer we kijken naar vliesbehang, dan zijn er verschillende opties beschikbaar. Elk met zijn eigen kenmerken en bijbehorende prijs. Welk type het beste past, hangt af van je persoonlijke situatie, je wensen en je budget. De opties zijn:

  • Standaard vliesbehang: Dit is de simpelste optie die er is. Het is makkelijk aan te brengen en zorgt voor een strakke afwerking.
  • Renovlies: Renovlies is zoals eerder vermeld een sterk soort behang dat ideaal is voor het verbergen van scheuren in oudere muren. 
  • Glasvliesbehang: Glasvliesbehang is een versterkte vorm van vliesbehang die gemaakt is van glasvezels. Glasvliesbehang is duurzaam en erg geschikt voor verschillende soorten ruimtes in de woning zoals de keuken.
  • Fotobehang op vlies: Fotobehang op vlies is een unieke vorm van behang waarbij je je eigen foto of ontwerp kunt laten drukken. Dit wordt vooral gebruikt voor accentmuren.

Vergelijk offertes en bespaar

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden bij het aanbrengen van vliesbehang? Vul dan ons formulier in en ontvang offertes op maat. Vergelijk de prijzen van diverse leveranciers en bespaar op de kosten! 

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Geschatte m²
2*. Omschrijving
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Top!
Voer een geldige bedrijfsnaam in
Prima!
Please enter a valid company VAT
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.