Huis laten keimen | Is een vergunning nodig?

De meeste werkzaamheden in en rondom je huis, kun je zonder problemen uitvoeren. Maar in sommige gevallen moet je eerst een vergunning aanvragen voor je begint met een klus. Het huis laten keimen is een klus waarbij je goed moet kijken of je een vergunning nodig hebt of meteen aan de slag kan.

huis keimen met witte keimverf

Heb je een vergunning nodig voor het verven van je huis met keim?

Over het algemeen heb je geen vergunning nodig voor het keimen van een gebouw. Er zijn wel enkele regels hiervoor. Volgens de algemene richtlijnen is het niet de bedoeling dat je zomaar een grote aanpassing aan de uitstraling van het huis doet. Dit betekent onder andere dat een uitbreiding van het bouwvolume een vergunning nodig heeft, maar ook bij het verven van je gevel in een felle kleur of een afwijkende tint kan een eventuele vergunning nodig zijn. Wanneer je jouw gevel in een andere kleur dan de rest van je buurt wilt verven, is het slim om de regels even na te vragen bij jouw gemeente. Voor monumentale panden is sprake van dezelfde regels, maar vaak nog strenger om de originele staat van het huis te bewaken.

Welke kleur mag je je huis verven?

Je mag jouw woning altijd in een soortgelijke kleur als de huidige gevel verven. Andere kleuren zijn afhankelijk van de gemeente en je buurt. Neutrale kleuren als wit, grijs en bruin zullen vaker worden toegestaan dan felle kleuren als rood, groen of blauw. De kleurechtheid van keimwerk is vaak ook beter als je gaat voor natuurlijke pigmenten, en dit is meestal de goedkopere optie.

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vul het offerteformulier in. Het is gratis en vrijblijvend.
arrow Ontvang offertes en advies op maat

Wat kost het keimen van een gevel?

De gevel keimen kosten liggen gemiddeld tussen € 25 en € 40 per vierkante meter. Deze prijzen zijn afhankelijk van hoeveel lagen er nodig zijn, de kleur die je kiest, het totale oppervlak dat keimwerk nodig heeft en welke voorbehandeling moet gebeuren voor de keimverf kan worden aangebracht. De prijzen van keimwerk liggen iets hoger dan de gemiddelde prijzen voor de gevel schilderen, omdat de benodigde materialen wat prijziger zijn dan bij standaard schilderwerk.

Voordelen van muur keimen

De gevel keimen heeft veel voordelen ten opzichte van standaard muurverf aanbrengen. Het grootste voordeel is de extreem lange levensduur. Keimverf versteent als het ware op de muur, waardoor het een geheel wordt. Dit zorgt ervoor dat de levensduur meer dan 100 jaar kan zijn en je dus niet snel een nieuwe laag aan hoeft te brengen. Je kunt deze levensduur al met minimaal onderhoud halen. Keimverf is ook van natuurlijke materialen gemaakt en erg duurzaam. Door de dampopen kwaliteiten zal het keimwerk de muur beschermen tegen vocht, terwijl het wel erg ademend is.

Gevel schilderen met keim: gratis offertes aanvragen

Een goede schilder zal niet alleen een mooi resultaat garanderen, maar ook de beste prijzen voor het werk vragen. Ook kan de vakman je helpen met de vraag of je een vergunning nodig hebt voor jouw plannen. Door onderstaande formulier in te vullen, sturen wij je geheel vrijblijvend offertes toe van schilders uit jouw regio!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Wat moet er geschilderd worden?
2*. Omschrijving
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.