De kosten van glasweefselbehang? | Prijs per m2 en voordelen

Glasweefselbehang is een type behang dat bekendstaat om zijn duurzaamheid en strakke afwerking. Dit type behang wordt ook wel glasvezelbehang genoemd en wordt vaak gebruikt in ruimtes die relatief veel te verduren hebben, zoals ruimtes waar veel mensen komen. In dit artikel focussen we op de kosten van het behang, maar ook de kenmerken en aandachtspunten.

kosten glasweefselbehang

Wat kost glasweefselbehang per m2?

De gemiddelde kosten per vierkante meter voor glasweefselbehang liggen tussen de € 2,50 en € 10, afhankelijk van de kwaliteit van het behang en het patroon dat erop staat. Let op dat hier nog niet de kosten van de behanger voor het aanbrengen van het behang bijzitten. Deze kosten liggen tussen de € 15 en € 30 per vierkante meter. In totaal zal je dus uitkomen op een prijs tussen de € 17,50 en € 40 per m² als je glasweefselbehang zal laten aanbrengen door een professional.

Behangen met glasvezel

Glasweefselbehang is een behang dat gemaakt is van glasvezels, daarom wordt het ook wel een glasvezelbehang genoemd. Door glasvezel te gebruiken, ontstaat er een sterk, brandwerend en scheurvrij soort behang, waardoor het een goede keus is voor ruimtes die veel gebruikt worden. Daarnaast heeft dit type behang een lange levensduur en kan het worden overgeschilderd indien gewenst, waardoor het zal passen in veel verschillende situaties.

Wat zijn de voordelen van glasweefsel behang?

  • Kleine oneffenheden worden onzichtbaar door de structuur van het behang. Hierdoor krijgt de muur een strakke uitstraling
  • Glasweefselbehang is scheurvast, dit wil zeggen dat voorkomen wordt dat kleine scheuren in de muur groter worden
  • Glasweefselbehang is een sterk en duurzaam materiaal, waardoor het ook in drukke ruimtes lang meegaat
  • Glasweefselbehang is eenvoudig opnieuw te schilderen, waardoor het mogelijk is om de muur te schilderen zonder eerst het zelf of het behang te moeten laten verwijderen.
  • Het materiaal is brandwerend, waardoor het een goede keuze is voor ruimtes in bedrijfspanden
Wil je persoonlijk advies en op maat gemaakte offertes ontvangen?
Vul dan snel onderstaand formulier in. Het is volledig gratis en zonder aankoopverplichting!
arrow Ontvang offertes

Hoe glasvezelbehang aanbrengen?

Het aanbrengen van glasvezelbehang gaat in verschillende stappen die allemaal zorgvuldig uitgevoerd moeten worden voor het beste resultaat. Je kan ervoor kiezen om zelf te behangen of het laten doen. Hieronder bespreken we stap voor stap hoe je te werk gaat:

Stap 1. Muur voorbereiden

De eerste stap is om de muur die behangen gaat worden goed voor te bereiden. Dit wil zeggen dat de muur schoon, droog en glad moet zijn, zodat er geen oneffenheden onder het behang aanwezig zullen zijn. Ook vul je in deze stap eventuele gaten of scheuren op die in de muur aanwezig zijn. Dit zal ervoor zorgen dat het behang beter zal hechten aan de muur.

Stap 2. Behanglijm op de muur aanbrengen

Vervolgens ga je de lijm aanbrengen, dit is een speciaal soort behanglijm voor glasweefsel dat je op de muur aanbrengt. Dit kun je het beste doen met een lijmroller, want zo verdeel je de lijm gelijkmatig over het oppervlak van de muur. Let hierbij op dat je voldoende lijm, maar ook weer niet te veel, gebruikt om te zorgen dat het behang goed aan de muur zal blijven plakken.

Stap 3. Behang op de muur plakken

Wanneer de lijm op de muur is aangebracht, kan je het behang gaan plaatsen. Dit doe je door in de hoek van de kamer te beginnen. Hierna breng je het behang verticaal aan op de muur, waarna je dit goed aandrukt om te voorkomen dat er luchtbellen tussen de muur en het behang komen te zitten.

Stap 4. Behang gladstrijken

Wanneer het behang is aangebracht, ga je dit gladstrijken met een behangspatel. Hiermee zorg je ervoor dat luchtbellen en vouwen uit het behang gehaald worden. Dit doe je door in het midden van het behang te beginnen en door rustig naar de randen toe te werken. Op deze manier zal je het beste resultaat krijgen.

Stap 5. Schilderen

Wanneer het behangwerk klaar is, is het tijd om te schilderen. Glasvezelbehang wordt namelijk vaak overgeschilderd voor een nette afwerking. Let hierbij op dat je een goede kwaliteit verf gebruikt. Soms is het nodig om meerdere lagen verf aan te brengen, dit verschilt per situatie. Hou hier rekening mee wanneer je de verf gaat kopen.

Vergelijk offertes en bespaar

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden bij het behangen van de muur met glasweefselbehang? Vul dan ons formulier in en ontvang offertes op maat voor glasweefselbehang kosten. Vergelijk de prijzen van diverse leveranciers en bespaar op de kosten!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Geschatte m²
2*. Omschrijving
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Top!
Voer een geldige bedrijfsnaam in
Prima!
Please enter a valid company VAT
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.